-         Г-н Йорданов, какъв футбол виждате в Катар?-         Приятен за

...
-         Г-н Йорданов, какъв футбол виждате в Катар?-         Приятен за
Коментари Харесай

Ивайло Йорданов пред Efirbet: Португалия е моят фаворит за Световната Купа


-         Г-н Йорданов, какъв футбол виждате в Катар?
-         Приятен за окото, открит, атакуващ и ефективен, и най-важно е, че оправдава изцяло това, което чакаха милиарди по света. Падат доста голове, има изненади, има конспирация и до самия край. Какво повече да желаеме.
-         Предполагам, че като някогашен състезател на Спортинг ( Лисабон ) , симпатизирате на Португалия?
-         Това от една страна е по този начин, а от друга това е и моят любимец за Купата. Радвам се, че всичко се развива по проект и си осигуриха излизане от групата още след втората среща, с цел да може треньорът да даде отмора на някои съществени реализатори за третия дуел.
-         Рядко обаче се случва подобен образован в тактическо отношение тим като Португалия да допусне два гола на огромно състезание, и то не от мощен противник.
-         Вижте, двата гола на Гана пристигнаха след досадни неточности, а и вторият падна най-после, когато срещата бе решена. Не, аз нямам доверие Португалия да сбърка по този начин пред вратата си в най-важните срещи. Ще притискам палци и ще крещя за Португалия, до момента в който са в играта за Световната Купа. Ако отпаднат, тогава ще реша кой да поддържам до края.
-         Роналдо е на един гол от Еузебио на Световни шампионати. Ще успее ли да се изравни с него?
-         Не единствено, че ще успее, само че даже и ще го задмине, защото имам вяра, че Португалия ще изиграе още няколко мача в Катар. Това ще е последният връх, който Кристиано ще счупи с екипа на националния си тим в своята кариера.
-         Възможно ли е да станем очевидци на сензация, като единият всред Аржентина и Германия, или двата отбора, не излязат от групата си?
-         Всичко е допустимо, само че Аржентина и Германия сами се вкараха в тази комплицирана обстановка. Все отново, при аржентинците е хубаво, че зависят от себе си, защото в случай че завоюват, се класират за елиминациите. Докато отборът на Германия не е сигурен на 100 %, че ще продължи при победа над Коста Рика, тъй като в случай че Япония бие Испания, колкото и необикновено да звучи, се класират Япония и Испания. Същото може да се получи да вземем за пример, в случай че Германия завоюва с 1:0, а Япония приключи 2:2. Излиза, че немците ще са спокойни, в случай че победят с 2 гола разлика и да се надяват испанците да не изгубят от самураите.
-         Ако Неймар не е пълностоен след травмата, по какъв начин ще се отрази това на Бразилия в мачовете на истината?
-         Самото наличие на състезател като Неймар на терена дава сили на неговия отбор и респектира противника. Не зная в какво положение ще бъде за осминафинала и евентуално след това, само че даже и да му повлияе здравословният проблем, Бразилия има голямо качество на състава и ярки характерности, които с съображение го трансформират във любимец за трофея.
-         Доколко е допустимо Франция да стане първият отбор от 1962 година, стъпил два пъти подред на международния връх?
-         Много мъчно може да се случи, откакто никой не е съумял да го направи 60 години. По-вероятно за мен е Килиан Мбапе да стане голмайстор на финалите, в сравнение с „ петлите “ да вдигнат още веднъж Купата.
-         Докъде ще стигне Испания?
-         Поне до полуфинал. Те разполагат със стабилен във всяко едно отношение отбор, само че не знам дали неналичието на турнирен опит на младите им офанзивни играчи Педри, Гави и Феран Торес ще им разреши да устоят на огромното напрежение.
-         Как ще приключи „ лебедовата ария “ на Лука Модрич с Хърватия?
-         С осминафинал или в най-хубавия случай с четвъртфинал. Това обаче отново ще е положително достижение, защото не е казано, че хърватите постоянно би трябвало да са на край.
-         Ще съумеят ли комшиите от Сърбия да победят Швейцария и да продължат напред?
-         Имат действителни шансове да го създадат, защото в игрово отношение се показаха на равнище в първите си две срещи. Но от Бразилия всеки може да загуби, а против Камерун подцениха ситуацията, когато водеха с два гола и си заплатиха скъпо.
-         Г-н Йорданов, с осминафиналите стартират най-интересните дуели в Катар. Как се печелят елиминации?
-         Печели ги този тим, чиито играчи останат търпеливи и спокойни от самото начало, играят и се борят до дъно. Също и да покажат успеваемост в офанзива, защото от време на време в такава фаза може да имаш две положения, само че би трябвало наложително да вкараш най-малко едното, и да сведат до най-малко грешките в отбрана.
-         Допускате ли повечко дуели в елиминациите да бъдат решени с продължения или с дузпи?
-         В днешно време футболът е непредсказуем, само че сигурно ще има мачове до финала, в който крайният победител ще бъде излъчен както след продължения, по този начин и след дузпи. Това е неминуем вид в такива шампионати.
-         Какво мислите за някои неточности на реферите в Катар, за огромното добавено време, което дават на двете полувремена, и за ВАР?
-         Моята рекомендация към всички, които гледат мачовете, е да не обръщат внимание нито на съдиите, които не са освен това от един обслужващ личен състав на дадена среща, нито на ВАР, който е основан, с цел да поправя неверни решения на арбитрите. Нека всички фенове се концентрират върху играта на футболистите и красивите осъществявания, тъй като на този Мондиал несъмнено има какво да се види и да му се насладиш.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР